SPROGET

Det er bevist, at mangfoldighed kan ses på bundlinjen - også for mindre firmaer. Det er berigende for en virksomhed, når der er forskellige kompetencer, færdigheder og indgangsvinkler.

Tina Høeg, konsulent i Fastholdelseskaravanen

Læs Tina Høegs bud på, hvordan man klarer de sproglige barrierer  


 

 

Mangel på hænder?

Hvor finder du fremtidens medarbejdere?

Hver femte virksomhed i SMVdanmarks medlemskreds mener, at manglen på arbejdskraft bliver en udfordring for deres virksomhed fremover. Er løsningen at bruge flere nydanske medarbejdere? Hør virksomhedernes mening her.


VIDEO: Bliver der mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden?

 


Vidste du...


  • Omkring 18 pct. af SMV'erne mener, at manglen på arbejdskraft bliver en udfordring for deres virksomhed fremover.
  • Hos 16 pct. af SMV'erne bliver rekruttering af unge med indvandrerbaggrund en del af virksomhedens fremtidsplaner.
  • 38 pct. af SMV'erne føler sig ”godt” eller ”meget godt” klædt på til at have lærlinge eller andre ansatte med indvandrerbaggrund på arbejdspladsen.
  • Mere end hver fjerde virksomheder føler sig ”ikke særlig godt” eller direkte ”dårligt” klædt på til at have ansatte med indvandrerbaggrund på arbejdspladsen.


Kilde: SMVdanmarks mangfoldighedsundersøgelse


 


Tema-artikler:
 

"NYDANSKE UNGE FLITTIGST MED VIDEREUDDANNELSE"

"Det er et faktum, at for få unge tager en erhvervsuddannelse, og det kan blive et problem i fremtiden", siger eksperten Torben Pilegaard Jensen.

Læs mere...

 

"SAMFUNDSPROBLEM BLIVER VIRKSOMHEDSPROBLEM"

"En fordel for små- og mellemstore virksomheder at tænke i at ansætte medarbejdere med indvandrerbaggrund", siger direktøren for SFI, Jørgen Søndergaard.

Læs mere...

 

"MEDARBEJDERE ER OMVANDRENDE REKLAME"

”For os er det vigtigt at signalere venlighed og respekt for mennesker, uanset hvilken baggrund de har, eller om de har et handicap” fortæller direktør Jette Snoer.

Læs mere...