RELIGION OG KULTUR

Jeg har da oplevet en gang i mellem, at stå på en byggeplads, hvor en af de andre håndværkere kom med småracistiske bemærkninger. Man tænker ”sådan en idiot”. Men så går man bare ind og arbejder ved siden af.

Mikkel Johansen, Timber Solutions

Læs hvordan en række virksomheder håndterer forskelle i religion og kultur blandt medarbejderne


 

 

Sproget:

TALER VI OM DET SAMME?

Sproget kan være den største barriere for nydanskeres samarbejde med danske kolleger og ledelse, og ikke mindst den gode kundekontakt kan lide under dårlige danskkundskaber hos nydanske medarbejdere. Hvad kan man gøre ved det? Og hvor meget skal man acceptere? Det giver en række virksomheder deres bud på i dette tema.  


VIDEO: Er der problemer med sproget?Tema-artikler:


”MAN SKAL TURDE GIVE FOLK CHANCEN”

Frank Michaelsen fra Cafax Horsens lægger vægt på, at hans ansatte taler godt dansk, fordi de har meget kontakt med kunderne. Derfor var det et sats at ansætte Nasser Yabor, der kun har været i landet i fire år.
 

Læs mere om Frank Michaelsens satsning bar frugt

 
 

"SPROGKURSER OG SIDEMANDSOPLÆRING ER ET KRAV"

Hos Glarmester Snoer og Sønner har de en enkelt gang haft en nydansk lærling, der ikke talte tilstrækkelig godt dansk på grund af en dårlig skolegang.

Læs mere om hvad de gjorde ved det

 
 

"HAV FOKUS PÅ SPROGET"

Taler vi om det samme? Der kan være både fagudtryk og forholdsvis almindelige ord og udtryk, som vi andre tager for givet, men som den tosprogede lærling ikke forstår eller lægger en anden betydning i.
 

Læs mere om hvordan I kommer til at tale om det samme